tiistai 11. syyskuuta 2012

Huomioon otettavia asioita tehdessäsi IM:tä Suomessa

Huomioon otettavia asioita tehdessäsi IM:tä SuomessaInternet markkinointi on Suomessa kasvussa, missä monet yritykset löytävät IM:n valtavan potentiaalin markkinoidessaan heidän tuotteitaan tai palveluitaan verkossa. Tästä johtuen kilpailu on erittäin kovaa. Kun katsotaan asioita joita tulisi miettiä suunnitellessaan markkinointia verkossa, kilpailijoiden analysointi tulisi olla ensimmäisenä mietittävien asioiden joukossa, jos tavoitteena on olla menestyksekäs. Vaikkakin kilpailun analysointi on elintärkeää, niin ei tehdä ennen kun on kohde- markkinan halut analysoitu, joten siitä on aloitettava.

Pitää pohtia mitä kuluttaja haluaa, mitä he tarvitsevat tai mitä tuotteita he suosivat toisten sijaan markkina- alueesi sisällä. Selvitä myös tasan erittäin tarkkaan ketkä ovat mahdolliset asiakkaasi, sukupuoli, ikä sekä maantieteellinen sijainti. Kun olet rajoittanut, ketkä ovat kohdemarkkinasi sekä tiedostat, mitkä heidän halunsa ovat, se jo yksinomaan laittaa sinut askeleen edelle kilpailijoitasi. Seuraava askel on selvittää mitä nämä mahdolliset kuluttajat etsivät hakukoneista, jota kutsutaan myös hakusanatutkimukseksi. Erinomainen ilmainen työväline on Googlen hakusanatyökalu, jos haluaa etsiä suosittuja hakusanoja pienellä kilpailulla. 


Löydettyäsi jotakin tuottoisaa, etsittyäsi kaikki mahdolliset hakusanat, joilla ei ole lainkaan kilpailua tai hyvin vähän, voit tarkastella kilpailijoitasi. Katso ketkä ovat kymmenen suosituimman joukossa, käyttäessäsi niitä hakusanoja jotka valitsit. Tarkastele miten heidän nettisivut on rakennettu ja miten he käyvät kauppaa. Kyse on jo valmiiksi tuottaisin tuottavan suomalaisen yrityksen löytämisestä, heidän analysoimisesta ja toimintamallien kopioimisesta, jonka jälkeen hieman hiotaan ja lisätään oma henkilökohtainen kosketus niihin. Mikä toimii heillä, varmasti toimii sinullakin, kenties jopa paremmin jos hiot ja räätälöit heidän toimintamalleja sopimaan sinun omaan brändiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti