tiistai 11. syyskuuta 2012

Paljonko yritykset keskimäärin käyttävät rahaa IM:hen


Paljonko yritykset keskimäärin käyttävät rahaa IM:henViimeisempien kyselyiden mukaan yritykset käyttävät keskimäärin 8-16 % kokonaisbudjetista internet markkinointiin. Ei ole yllätys että ihmiset, jotka yrittävät hyödyntää verkkoa rakentaakseen ja tehostaakseen heidän brändejään maailmalla ostamalla palveluita tunnetuilta IM ja/tai hakukoneoptimointi yrityksiltä lisätäkseen suuresti tuottoja. Siis kuka tekee mitä? Internet on valtava ja sen markkinointivoima on ääretön. Kun katsotaan paljonko yritykset käyttävät keskimäärin rahaa heidän omaan verkkomarkkinointiin, huomataan isoimmat paremmin tunnetuttujen brändien käyttävät vain pienen prosentin tuloistaan, taas kun pienet yritykset joutuvat käyttämään hieman jonkin verran enemmän.

Joten, minkä takia isot yritykset käyttävät vähemmän kun pienemmät yritykset puolestaan käyttävät enemmän? Vastaus on yksinkertainen. Tunnetuimmilla brändeillä on ihmisiä tekemässä ilmaiseksi promootiota verkossa, puhumalla toisillensa brändistä, lähettämällä linkkejä kavereille tai jakamalla brändiä sosiaalisessa mediassa, ilman että heiltä edes pyydetään. Isoimmilla yrityksillä on ylipäätään parempi maine, jonka takia ne ovat myös menestyksekkäitä, kun taas pienet yritykset joutuvat ansaitsemaan ihmisten kunnioituksen ja tarvitsevat sen takia suuremman IM budjetin jos he haluavat kilpailla isompien brändien kanssa. Onko siinä järkeä? On siis kun asiaa miettii.

Sinun pitää pitää silmällä sijoituksestasi saatavia tuloja jos olet vasta aloittanut, ja haluat saada yrityksellesi näkyvyyttä. Joskus IM:hen käytetty summa saattaa olla huomattavasti korkeampi kuin aikaisemmin mainittu 8-16 % ja se on erittäin normaalia aloittelevalle yritykselle. Ei voida olettaa että yrityksen alkumetreillä tuloista käytetään vain 10- 20 % ja että silloin ollaan samalla tasolla vakiintuneiden tuotemerkkien kanssa, koska verkkomarkkinointi on maksimoitava eksponentiaalisesti alkuaikoina rakentaaksesi luodakseen itselleen nimeä sekä saadakseen asiakkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti